Currículum de Joan Bofill

Joan Bofill i Soliguer

Joan Bofill i Soliguer. Neix a Barcelona el 1947. Llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona amb la tesi de llicenciatura La problemática del tratado ”de institutione musica” Boetcio amb Magna Cum Laude el 1970. Simultàniament cursa estudis de piano amb Jordi Torra i Mercè Roldós, instrument amb el qual obté el títol de professor el 1971.

El mestratge del professor alemany Bernat Rübenstrunck el va guiar en la seva formació com a musicòleg i el va endinsar en la composició musical, amb el preferent temàtic de la cançó popular catalana.

El 1967 es desplaça a Alemanya on cursa durant nou anys estudis de musicologia a la Universitat de Múnic amb el prestigiós Thrasyboulos Georgiades. Aquests cursos van estar sufragats amb diverses beques.

El conjunt d’estudis li proporciona el domini del català, castellà, alemany, francès, anglès i llatí.

Es doctora per la Universitat de Barcelona amb la tesi La construcció intervàlica en la música tardana per a piano i de cambra de L. V. Beethoben, el 1990, amb Magna Cum Laude.

Publica diversos articles a les revistes Anuario musical i Recerca musicològica.

Ha dirigit diversos cors entre els quals destaca el Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona (1983-1986).

És professor agregat de música d’Ensenyament Secundari per oposició des de 1976.

Des de setembre de 1999, amb el suport de la Coral Canticela i el seu director Gabriel Miralles, va impartir un cursos d’introducció a la musicologia, a les seus de la Federació Catalana d’Entats Corals (FCEC) i de l’Associació de Mestres Directors de Catalunya (AMMDD)

Sempre ha estat una persona que s’ha entregat en diforndre i donar a conèixer els seus estudis d’una manera totalment altruista. Seguint aquesta línia de treball, publica el Nadal del 2005 el treball La musicología, tareas y herramientas. Aquest comprèn una recopilació de bibliografia musicològica imprescindible per a tots aquells que es dediquen a la interpretació i composició musical facilitant-los el seu treball de recerca. És una obra inèdita i única en el món de la musicologia.

Des de fa anys, instal·lat a Mas Rusquelles de Viladrau, i actualment afectat per un Pàrkinson força avançat, continua treballant incansablement com a músic i musicòleg, ampliant els seus coneixements en els àmbits de la filosofia, estètica, fisioteràpia, entre d’altres, i sempre en la seva relació amb la música.

Contact to us